Sala koncertowa w Choszcznie

Budowa sali koncertowej wraz z łącznikiem przy Państwowej Szkole Muzycznej I st. im I.J. Paderewskiego w Choszcznie.

Projektowany budynek stanowi rozbudowę istniejącego budynku szkoły muzycznej. Budynek szkoły mieści się w ramach osiedla mieszkaniowego wybudowanego w drugiej połowie XX wieku w stylu modernistycznym. Nowa część szkoły swoją formą wpisuje się w zastany kontekst swoimi walorami podnosząc jakość istniejącej przestrzeni. Proponowana rozbudowa stanowi naturalną kontynuację, rozwój i rozbudową placówki szkolnej poprzez uzupełnienie niedoborów przestrzennych istniejącego budynku. Projektuje się budynek w formie prostopadłościanu z podciętym narożnikiem akcentującym lokalizację widowni sali koncertowej i płaskim dachem.

Inwestor: Państwowa Szkoła Muzyczna I stopnia w Choszcznie, ul. Mur Południowy 7

Zespół projektowy:
arch. arch.: Robert Dawidowski, Kamilla Podkalicka, Tomasz Ryba
konstrukcja : Mirosław Bartosiewicz

2016

Zobacz nasze wszystkie projekty/realizacje

Pobierz katalog